جلد 12، شماره 1 - ( بهار 1395 )                   جلد 12 شماره 1 صفحات 41-34 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

محمدی خیرالله، پورابراهیم علیرضا، حسینی زاده علی. رفتار ترمولومینسانسی α-Al2O3:C سنتز شده با روش های مختلف جهت دوزیمتری فردی. فصلنامه سرامیک ایران. 1395; 12 (1) :34-41

URL: http://jicers.ir/article-1-182-fa.html


دانشگاه صنعتی مالک اشتر ، mohammadi79@aut.ac.ir
چکیده:   (4955 مشاهده)
اگرچه اکسید آلومینیوم (Al2O3) به دلیل خواصی مانند سختی بالا، خنثی بودن از نظر شیمیایی و شفافیت، داشتن نقطه­ی ذوب بالا، عایق الکتریسیته و هادی حرارت بودن، کاربرد بسیاری در صنایع مختلف پیدا کرده اما استفاده از آن در حوزه­ی دوزیمتری ترمولومینسانس به دلیل حساسیت پایین، از گذشته با محدودیت­هایی روبه­رو بوده است. برای غلبه بر این مشکل، ایجاد ساختاری با عیوب آنیونی و همراه با ناخالصی با رشد کروندوم (&alpha-Al2O3)  از مذاب در دمای 2052 درجه سانتیگراد و محیط احیاءکنندگی شدید و حضور گرافیت پیشنهاد شد که با دوپ کردن کربن در ساختـــار اکسید آلومینیوم همــراه بود. اگرچه میــزان حساسیت ترمولومینسانس این ماده 60 -40 برایر LiF:Mg, Ti (TLD- 100) بود و باند نشری در 420 -410 نانو متر داشت اما به دلیل تجهیزات مورد نیاز، انرژی مصرفی زیاد و شرایط حساس رشد و پیدا کردن روشی مناسب از نظر هزینه و مشخصه­ی ترمولومینسانسی، بررسی رفتار ترمولومینسانسی &alpha-Al2O3:C سنتز شده از روش­های مختلف آغاز شد. در این مقاله به بررسی رفتار ترمولومینسانسی &alpha-Al2O3:C در اشکال متفاوت بلوری، پودری و فیلم نازک، سنتز شده به وسیله­ی روش­های مختلف اعم از EFG، گرادیان دمایی، سنتز احتراقی محلول، پرس سرد و آندایزینگ پرداخته شد. نتایج نشان داد که روش سنتز احتراقی در مقایسه با روش­های دیگر از نظر هزینه و خواص دوزیمتری مناسب تر می­باشد.
 
     

دریافت: 1395/1/18 | پذیرش: 1395/3/20

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.