[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: جلد 2، شماره 30 - ( 2-1391 ) ::
جلد 2 شماره 30 صفحات 32-40 برگشت به فهرست نسخه ها
ممبران‌های کامپوزیتی سرامیکی
حسین سرپولکی ، سپیده پورهاشم، وحیده تاجر کجینه باف
، (hsarpoolaky@iust.ac.ir
چکیده:   (7472 مشاهده)
ممبران‌ها به عنوان یک سد انتخاب‌گر نقش مهمی در فرآیند جداسازی و بازیافت مواد بازی می‌کنند. سیستم ممبرانی که شامل یک زیرپایه جهت تامین استحکام و یک یا چند لایه رویی جهت تامین شیب تخلخلی است، بر اساس کاربرد در انواع مختلف طراحی می‌شود. در این میان سیستم‌های ممبرانی سرامیکی به دلیل داشتن ویژگی‌های منحصر بفرد از جمله بالا بودن استحکام مکانیکی، مقاومت به سایش، پایداری حرارتی، مقاومت شیمیایی و خنثی بودن در برابر عوامل زیستی توجه ویژه‌ای را به خود اختصاص داده‌اند. از آنجا که بسیاری از خصوصیات ممبران‌های سرامیکی در گرو جنس آن‌هاست، می‌توان انتظار داشت یک ممبران کامپوزیتی سرامیکی، ویژگی‌های متنوعی را به صورت همزمان برای مصرف‌کننده فراهم آورد. روش‌های متنوعی برای تولید این ممبران‌ها وجود دارد که یکی از مهمترین آن‌ها به لحاظ کنترل دقیق ترکیب، فرایند سل ژل است. به دلیل اهمیت ممبران‌های کامپوزیتی سرامیکی در صنایع مختلف در این مقاله تلاش می‌شود پس از معرفی و طبقه‌بندی این دسته از ممبران‌ها به بیان خصوصیات و معرفی مهمترین روش تولید آن‌ها اشاره شود.
واژه‌های کلیدی: ممبران کامپوزیتی، ممبران کامپوزیتی سرامیکی، سل- ژل
متن کامل [PDF 361 kb]   (1329 دریافت)    
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: ۱۳۹۱/۷/۱۶ | پذیرش: ۱۳۹۲/۴/۱۱ | انتشار: ۱۳۹۲/۴/۱۱
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA code


XML     Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:


سرپولکی حسین، پورهاشم سپیده، تاجر کجینه باف وحیده. ممبران‌های کامپوزیتی سرامیکی. فصلنامه سرامیک ایران. 1391; 2 (30) :32-40

URL: http://jicers.ir/article-1-28-fa.html



جلد 2، شماره 30 - ( 2-1391 ) برگشت به فهرست نسخه ها
فصلنامه سرامیک ایران Journal of Iranian Ceramic Society
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 3790