جلد 17، شماره 1 - ( بهار 1400 )                   جلد 17 شماره 1 صفحات 80-72 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Shahbazi F, Ahmadi R, Noghani M, Karimi G. Effect of Zinc addition on the microstructure and antibacterial properties of Iron Oxide nanoparticles prepared via electric discharge in liquid. Jicers 2021; 17 (1) :72-80
URL: http://jicers.ir/article-1-323-fa.html
شهبازی فرشته، احمدی رضا، نوغانی محمد، کریمی غلامرضا. اثر افزودن روی بر ریزساختار و خواص آنتی باکتریال نانوذرات اکسید آهن تولیدشده به روش تخلیه الکتریکی در محیط مایع. فصلنامه سرامیک ایران. 1400; 17 (1) :72-80

URL: http://jicers.ir/article-1-323-fa.html


دانشگاه بین‌المللی امام خمینی ، re.ahmadi@eng.ikiu.ac.ir
چکیده:   (2615 مشاهده)
اخیرا به سبب ایجاد مقاومت سویه‌های باکتری در برابر آنتی باکتریال‌های آلی، نانوذرات اکسید فلزی به عنوان عوامل ضد باکتری مورد توجه محققان قرار گرفته‌اند. نانوذرات اکسید آهن و اکسید روی در عین سادگی سنتز و مقرون به صرفه بودن، خاصیت ضدباکتری بالایی در برابر انواع باکتری‌های گرم مثبت و گرم منفی دارند. در این پژوهش نانوذرات اکسید آهن و اکسیدآهن-اکسید روی به روش تخلیه الکتریکی در مایع سنتز شدند. جهت بررسی های ریزساختاری از روش های XRD و UV_VISIBLE استفاده شد که نتایج حاکی از تشکیل فازهای Fe3O4 و Fe در نمونه اکسید آهن و ZnO وZnFe2O4 در نمونه اکسید آهن-اکسید روی می‌باشد و اندازه کریستالیت‌ها به ترتیبnm  8 و 46/18 به دست آمد. آنالیزهای FE-SEM و TEM، وجود ساختار کروی و یکنواخت هسته-پوسته را تایید کرد. آنالیزهای ضد باکتری به دو روش حداقل غلظت مهار کنندگی (MIC[1]) و چگالی نوری انجام شد که خاصیت ضد باکتری نانوذرات در هر دو روش تایید شد. نانوذرات اکسیدآهن - اکسید روی نسبت به نانوذرات اکسید آهن بخاطر فعال شدن مکانیزم‌های بیشتر و خاصیت هم‌افزای کاتیون‌های Fe2+، Fe3+ و Zn2+ عملکرد بهتری نشان دادند.
 

[1]Minimum inhibitory concentration
متن کامل [PDF 1258 kb]   (480 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: سراميک‌هاي الكتریكي، نوري و مغناطيسي
دریافت: 1400/5/12 | پذیرش: 1400/6/14

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.