جستجو در مقالات منتشر شده


۵ نتیجه برای شانقی

سعید مرساق دزفولی، سعید باغشاهی، علی شانقی، علی نعمتی، هادی مرادی،
جلد ۱۱، شماره ۲ - ( تابستان ۱۳۹۴ )
چکیده

پوشش های محافظ تهیه شده به روش سل- ژل دارای ویژگی های بارزی از جمله پایداری شیمیایی عالی ، کنترل اکسیداسیون و مقاوم در برابر خوردگی می باشند و برای حفاظت از فلزات بر روی سطح آنها اعمال میشود. علاوه بر این، روش سل- ژل روشی سازگار با محیط زیست است و پتانسیل جایگزینی با پوشش های سمی کروماته که برای افزایش مقاومت به خوردگی فلزات مورد استفاده قرار میگیرد را دارا میباشد. همچنین روش سل- ژل دارای مزایای متعددی همانند پایین بودن هزینه‌ها، سهولت اعمال، پوشش دهی اشکال پیچیده و ایجاد پوشش‌های همگن با قابلیت کنترل ریزساختار است. دراین تحقیق به نحوه آماده سازی، پیشرفت ها و کاربرد پوشش های مقاوم در برابر خوردگی اعمال شده بر روی بسترهای فلزی مانند فولاد و آلومینیوم به روش سل- ژل پرداخته و چالش های موجود درتولیدات صنعتی پوشش های محافظ در برابر خوردگی تهیه شده به روش سل- ژل نیز به طور خلاصه مورد بررسی قرار گرفته است.
سعید مرساق دزفولی، سعید باغشاهی، علی شانقی، علی نعمتی،
جلد ۱۲، شماره ۱ - ( بهار ۱۳۹۵ )
چکیده

زیرکونیا یکی از سرامیک های مهندسی اکسیدی میباشد که دارای خواص بارزی از جمله مقاومت مکانیکی خوب، خواص سایشی بالا و مقاومت به خوردگی عالی میباشد. از این رو در این پژوهش پوشش سرامیکی زیرکونیا توسط فرایند سل- ژل غوطه وری بر روی سطح آلیاژ آلومینیوم AA۲۰۲۴ اعمال شده است. سپس خواص فازی و ساختاری این پوشش توسط GI-XRD ، SEM و FT-IR مورد ارزیابی قرار گرفته است. خواص خوردگی این پوشش نیز در محلول ۳,۵% NaCl بوسیله روشهای الکتروشیمیایی همانند پلاریزاسیون تافلی ارزیابی شده است. نتایج نشان دهنده بهبود خواص مقاومت به خوردگی آلیاژ آلومینیوم AA۲۰۲۴ توسط پوشش تک جزئی زیرکونیا میباشد.


ابوالفضل شانقی، علی شانقی،
جلد ۱۶، شماره ۳ - ( پاييز ۱۳۹۹ )
چکیده

امروزه، افزایش سریع تعداد دستگاه‌های تلفن همراه، داده‌های حجیم، و نرخ داده بالاتر، توسعه ارتباطات بی‌سیم نسل پنجم را بسیار مورد توجه قرار داده است. شبکه‌های ۵G  به طور گسترده با سه ویژگی منحصر به فرد مشخص می‌شوند، که عبارتند از اتصال فراگیر، تاخیر بسیار پایین، و انتقال داده بسیار سریع از طریق اتخاذ فن‌آوری جدید همانند نانوآنتن‌ها. ساخت نانو آنتن­ها وابسته با خواص نانو مواد و سرامیکهای با خاصیت الکترومغناطیس و دی الکتریک ویژه همراه با مورفولوژی نانو ساختار می باشد. شیشه- سرامیک‌ها برای وسایل بی‌سیم ۵G سرامیکی پخت شده با دمای پایین  خواص مایکروویو عالی دارند، همچنین گرافن، نانولوله های کربنی، نانومواد فلزی و فرامواد دارای کاربرد گسترده ای در امواج با پهنای باند میلیمتری هستند، که مورفولوژی و خواص الکترومغناطیسی آنها تاثیر قابل توجهی در بازدهی و تجاری سازی تجهیزات ۵G دارد. در این مقاله بطور کلی کاربرد سرامیکها و مواد نانوساختار گرافن، نانوتیوپ های کربن و نانو مواد فلزی در گسترش نانو آنتن­ها و تجهیزات ۵G مورد بحث قرار گرفته است.
علیرضا سوری، علی شانقی، کیانوش حیدری، سعیده قیاسوند،
جلد ۱۷، شماره ۱ - ( بهار ۱۴۰۰ )
چکیده

پوششهای نانو ساختار هیدروکسی آپاتیت- آلومینا– نقره بدلیل دارا بودن خواصی همانند سختی و مدول الاستیک خوب، مقاومت به خوردگی و خاصیت ضد باکتری و زیست سازگاری قابل قبول دارای کاربرد وسیعی در مهندسی پزشکی می­باشند. در این تحقیق پوشش های نانو ساختار هیدروکسی آپاتیت- آلومینا-نقره به کمک فرآیند رسوب الکتروشیمیایی بر روی سطح آلیاژ منیزیمAZ۳۱ اعمال شد، سپس خواص فازی و ساختاری، ریخت شناسی، نوع پیوندها، نوع و درصد عناصر موجود در پوشش به ترتیب با آنالیزهای GIXRD، FTIR، FESEM و EDAX مورد بررسی قرار گرفته، همچنین خواص نانو مکانیکی پوشش بوسیله روش های نانو دندانه گذاری در بارهای مختلف ۵۰ و ۵۰۰ میکرو نیوتن ارزیابی شده است. نتایج بیانگر تشکیل پوشش نانو ساختار همگن و یکنواخت هیدروکسی آپاتیت-آلومینا– نقره با ضخامت تقریبا ۶/۰ میکرومتر است، که منجر به کاهش سختی سطح نمونه از ۰,۷۲ گیگا پاسکال به ۱۱/۰ گیگا پاسکال در بار اعمالی ۵۰ میکرو نیوتن و ۳۴/۱ گیگاپاسکال به ۲۲/۰ گیگا پاسکال در بار اعمالی ۵۰۰ میکرونیوتن گردیده، دلیل این کاهش سختی ناشی از ماهیت متخلخل و ورقه­ای شکل فاز هیدروکسی آپاتیت در پوشش است، که با افزایش نیروی نانو دندانه گذاری، عمق نفوذ افزایش و مقاومت پوشش نیز در برابر نفوذ فرورونده افزایش یافته که در نهایت منجر به تغییر مدول الاستیک نمونه از ۵۲ گیگاپاسکال به ۵/۳ گیگا پاسکال در بار اعمالی ۵۰ میکرونیوتن و از ۶/۴۴ گیگا پاسکال به ۱۰گیگا پاسکال در بار اعمالی ۵۰۰ میکرو نیوتن گردیده است. نتایج نشان می دهند، اثر مهاری بر رشد باکتری E.Coli پوشش نانوساختار هیدروکسی آپاتیت- آلومینا- نقره به دلیل خاصیت ضد باکتری در اثرحضور عنصر نقره در پوشش کامپوزیتی در مقایسه با زیر لایه آلیاژ منیزیم AZ۳۱ به عنوان کنترل است.

دکتر علی شانقی، دکتر علیرضا سوری، خانم هانیه شهریاری،
جلد ۲۰، شماره ۰ - ( مقالات منتخب برای انتشار در شماره‌های آتی ۱۴۰۳ )
چکیده

چالش‌های خاصی در اثر تعامل ایمپلنت‌های عصبی با بافت و سیستم عصبی مرکزی انسان وجود دارد که عمدتاً ناشی از تعاملات پیچیده میان مواد ایمپلنت و بافت‌های بیولوژیکی سیستم عصبی است. در این مقاله، به بررسی نقش حیاتی پوشش‌های سرامیکی حاوی پروتئین در بهبود قابلیت زیست‌سازگاری این ایمپلنت‌ها پرداخته می‌شود. پروتئین‌های موجود در سطح ایمپلنت و محیط اطراف آن به‌طور قابل‌توجهی بر واکنش بدن نسبت به ایمپلنت تأثیر می‌گذارند و فرآیندهای مهمی مانند التهاب، چسبندگی سلولی و یکپارچگی بافت را تحت تأثیر قرار می‌دهند. بنابراین، درک مکانیزم و عملکرد این پروتئین‌ها در پوشش‌های سرامیکی برای بهبود قابلیت زیست‌سازگاری از اهمیت بسزایی برخوردار است. طراحی پوشش‌های سرامیکی حاوی پروتئین‌هایی مانند کلاژن و پروتئین وی، که از اجزای ماتریکس خارج سلولی طبیعی الهام می‌گیرند، به همراه استفاده از روش‌های نوین اصلاح سطح مانند تک‌لایه‌های خودمونتاژ شده، پوشش‌های هیدروژل و سطوح نانوساختار، می‌تواند به توسعه ایمپلنت‌های عصبی مؤثرتری کمک کند. این پوشش‌ها نه تنها به بهبود پاسخ فوری بافت به ایمپلنت‌ها از طریق شیمی سطح و بهبود تعامل سطح ایمپلنت با بافت عصبی جراحت‌دیده کمک می‌کنند، بلکه ثبات و عملکرد طولانی‌مدت آن‌ها را نیز افزایش می‌دهند. این ویژگی‌ها برای کاربردهای مختلفی از جمله پروتزهای عصبی، ایمپلنت‌های مغز و تحقیقات عصبی از اهمیت بالایی برخوردار است. در نهایت، این پژوهش بر اهمیت طراحی پوشش‌های سرامیکی حاوی پروتئین تأکید دارد که می‌تواند به بهبود کیفیت زندگی افراد مبتلا به اختلالات عصبی کمک کند و راه را برای درمان‌های نوآورانه‌تر هموار سازد.


صفحه ۱ از ۱