چکیده: (2194 مشاهده)
چکیده: استخوان انسان، کامپوزیتی متشکل از یک فاز پیوسته از جنس کلاژن است که بلو رهای ریز کلسیم فسفاتی ( عمدتاً هیدروکسی آپاتیت ) در آن توزیع شد هاند. از اینرو، سیما نهای کلسیم فسفاتی که خانواده بسیار بزرگی از ترکیبات را در بر م یگیرند، م یتوانند به عنوان جایگزین و یا پرکننده عیوب استخوانی مورد استفاده قرار گیرند.
در پژوهش حاضر، نوعی سیما ن کلسیم فسفاتی تهیه و ویژگی های آن ارزیابی شد. بخش جامد این با Na2HPO و بخش مایع آن، محلول 4 HA و CaCO3,CaHPO4,TCP سیمان شامل غلظت معین است. این دو بخش برای به دست آوردن خمیری یکنواخت با نسبت مایع به پودربا هم ترکیب شدند. ، (L/P) مشخص 37ْ انداز هگیری شد. C استحکام فشاری سیمان پس از نگهداری در محلول فیزیولوژیک و در دمای میزان تزریق پذیری نیز مورد بررسی قرار گرفت. به منظور تعیین فازهای نهایی تشکیل شده، بر روی پود رهای سیمان، بعد از قراردادن آنها در محلول فیزیولوژیک در XRD و FTIR آنالیزهای مدت زما نهای مختلف، انجام شد.
در فاز مایع این سیمان، افزایش استحکام آن را به دنبال داشت. Na2HPO افزایش غلظت 4افزایش مدت زمان ماندگاری در محلول فیزیولوژیک، استحکام این نوع سیمان را افزایش داد.
افزایش نسبت مایع به پودر در سیمان، باعث تزریق پذیری بهتر این سیمان شد. آزمایش های را به HA بعد از قرار دادن سیمان آماده شده در محلول فیزیولوژیک، حضور فاز ، XRD و FTIRعنوان فاز نهایی ( فاز غالب) تأیید کردند. هر چه مدت زمان نگهداری در محلول فیزیولوژیک افزایش یافت، بر مقدار هیدروکسی آپاتیت افزوده شد.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
دریافت: 1400/6/29 | پذیرش: 1384/2/10