صحرانژاد نعمت الله، سرپولکی حسین، رضایی حمیدرضا، کاویانی سعید. بررسی تاثیر دما و زمان بر خواص کامپوزیتهای زمینه سرامیکی (CMC) آلومینا-آلومینیوم. فصلنامه سرامیک ایران. 1388; 5 (2) :35-43
URL: http://jicers.ir/article-1-373-fa.html
چکیده: (2886 مشاهده)
در این تحقیق اثر دما و زمان عملیات حرارتی بر روی خواص کامپوزیتهای آلومینا-آلومینیوم، ریزساختار تشکیل شده و مرز مشترک آلومینا با آلومینیوم مورد بررسی قرار گرفته است. برای این منظور ابتدا پودر آلومینا همراه با مقادیر مختلفی پودر آلومینیوم در درصدهای 10،20 و 30 درصد و 5 درصد رطوبت مخلوط شده و توسط پرس شکل داده شد. برای بررسی اثر دما بدنههای شکل داده شده در دماهای 1000، 1100، 1200، 1300، 1400 و1450 درجه سانتیگراد تحت عملیات حرارتی قرار گرفتند. همچنین به منظور بررسی اثر زمان در دمای 1300 درجه سانتیگراد نمونه ها در زمانهای 1.5، 3، 4.5 و6 ساعت پخت شدند. بررسی ریزساختاری توسط میکروسکوپ الکترونی روبشی (SEM) در مرز مشترک و همچنین میزان اکسیداسیون آلومینیوم مورد بررسی قرار گرفت. اثر دما وزمان بر خواص فیزیکی، مکانیکی و آنالیز فازی توسط پراش اشعه ایکس (XRD) نیز بررسی شد.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
دریافت: 1400/6/31 | پذیرش: 1388/5/10