جلد 13، شماره 2 - ( تابستان 1396 )                   جلد 13 شماره 2 صفحات 64-55 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

اعلمی فریمان نوید، کوزه گر کالجی بهزاد، یوسفی ابراهیم، پورخیاط سعید. بررسی عوامل موثر بر خاصیت پوشش‌های فتوکاتالیستی نانو ذره اکسید تیتانیم. فصلنامه سرامیک ایران. 1396; 13 (2) :55-64

URL: http://jicers.ir/article-1-173-fa.html


دانشگاه ملایر ، navid.alami66@yahoo.com
چکیده:   (6226 مشاهده)
نانو تکنولوژی تولید کارآمد مواد و دستگاه‌ها و سیستم‌ها با کنترل ماده در مقیاس طولی نانومتر و بهره برداری از خواص و رفتارهای نو ظهوری است که در مقیاس نانو توسعه یافته‌اند. افزایش روز افزون آلاینده‌های گازی و آبی در سال‌های اخیر، منجر به توسعه زمینه های مطالعاتی و کاربردی پوشش‌های فتوکاتالیستی شده است. فتوکاتالیستها جز آن دسته از کاتالیست‌هایی هستند که با تابش نور فعال شده و آلاینده‌های موجود در هوا یا آب را به مواد کم ضرر مانند آب و دی‌اکسید کربن تبدیل می‌کنند. در میان تمامی فتوکاتالیست‌های موجود، اکسید تیتانیم به دلیل خواص منحصر به فردی چون پایداری شیمیایی و نوری، قیمت ارزان، عدم انحلال در آب، غیر سمی بودن و غیره بسیار مورد توجه می‌باشد. با این حال به دلیل قرار گرفتن شکاف انرژی آن در محدوده‌ فرابنفش و چون تنها (%5-3/5) امواج خورشید حاوی پرتوهای فرابنفش است، کاربرد آن محدود می‌شود. برای غلبه بر این محدودیت، مطالعات اخیر روی افزایش بازدهی آن با استفاده از کامپوزیت‌های اکسید تیتانیم – نانو فلز، کاتالیست‌های الکتروشیمی، اکسید تیتانیم ذوب شده یا کامپوزیت‌های سرامیکی متخلل معطوف شده است. خاصیت فتوکاتالیستی نانو ذره اکسید تیتانیم وابستگی شدیدی به اثر ضخامت در پوشش‌ها، شکل و اندازه ذرات، شرایط کلسیناسیون، عناصر و افزودنی‌های دوپ شده دارد که در این مقاله به صورت مروری به هر یک از آن‌ها پرداخته شده است و استفاده از دوپنت‌های همزمان در شبکه تیتانیا بر روی زیرلایه‌های مختلف با بازده فتوکاتالیستی بالاتر از چالش‌های این مقاله می‌باشد.
     

دریافت: 1396/4/18 | پذیرش: 1396/5/23

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.