جلد 15، شماره 3 - ( پاييز 1398 )                   جلد 15 شماره 3 صفحات 56-50 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

شول فرزانه، زند رحیمی مرتضی، ابراهیمی فر هادی. تاثیر غلظت ذرات TiO2/Al2O3، دانسیته جریان و pH بر مقدار نشست ذرات و مورفولوژی پوشش کامپوزیتی TiO2- Ni-Al2O3. فصلنامه سرامیک ایران. 1398; 15 (3) :50-56

URL: http://jicers.ir/article-1-278-fa.html


بخش مهندسی مواد-دانشگاه شهید باهنر ، H.Ebrahimifar@kgut.ac.ir
چکیده:   (3387 مشاهده)
پوشش­های کامپوزیتی از جمله پوشش­هایی هستند که به لحاظ خواص مناسب نظیر مقاومت به سایش، مقاومت به اکسیداسیون و سختی مورد توجه قرار گرفته­اند. در این تحقیق پوشش کامپوزیتی TiO2- Ni-Al2O3با استفاده از تکنیک رسوب­دهی الکتریکی به روش جریان مستقیم بر روی زیر لایه AISI 316 پوشش داده شد. برای ایجاد رسوب بهینه، پارامتر های حمام آبکاری مورد بررسی قرار گرفتند. تاثیر مقدار ذرات TiO2/Al2O3 (30، 40، 50 و g/L60)، دانسیته جریان (3، 4، 5 و A/dm26) و pH (3، 5/3، 4 و 5/4) بر روی مقدار نشست و میکروساختار پوشش ایجاد شده بررسی شد. جهت مشاهده مورفولوژی از میکروسکوپ الکترونی روبشی (SEM) و جهت تعیین ترکیب شیمیایی از انالیز EDX استفاده شد. نتایج نشان داد که با افزایش TiO2/Al2O3 تا مقدار g/L50 نشست افزایش پیدا کرده و از ان به بعد کاهش می یابد. همچنین پیوستگی پوشش نیز تا غلظت g/L50 افزایش پیدا کرد و بعد از ان یکنواختی و پیوستگی رسوب الکتروشیمیایی کاهش پیدا کرد. بررسی تاثیر دانسیته جریان و pH نیز نشان داد که با فزایش مقدار دانسیته جریان و pH به ترتیب تا  A/dm25 و 4 مقدار نشست افزایش پیدا کرده و از ان به بعد کاهش می یابد. همچنین پیوستگی پوشش با افزایش دانسیته جریان و pH تا مقادیر ذکر شده افزایش پیدا کرد.
 
متن کامل [PDF 1859 kb]   (817 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي |
دریافت: 1398/7/17 | پذیرش: 1398/11/22

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.