چکیده: (2401 مشاهده)
ارائه تحلیلی منسجم, علمی و واقعی از وضعیت هر صنعت در کشور به عنوان ابزاری در دست مدیران و متخصصان امور می باشد تا بر اساس آن بتوانند تصمیمات مقتضی را اتخاذ نمایند. در همین راستا, درک صحیح از وضعیت و موقعیت بازار داخلی و خارجی و شناخت توانمندی ها و نقاط ضعف و قوت در داخل و خارج از کشور باعث می شود تا مدیران تصمیم گیر کشور, با داشتن تحلیلی درست و دقیق استراتژی ها را تدوین نمایند.
ارزیابی ها نشان می دهد که صنعت کاشی و سرامیک کشور پس از جنگ تحمیلی با تحولی شگرف مواجه شده است که نیازمند ارائه تجزیه و تحلیل وضعیت این صنعت در کشور در چالش با وضعیت جهانی است تا در ادامه فعالیت (این رشته از صنایع کشور) با مشکل جدی مواجه نشود.
هدف این نوشتار بررسی و ارائه گزارشی تحلیلی از وضعیت این صنعت در کشور در چالش با وضعیت جهانی است تا تصویری روشن و بهتر از موقعیت ایران در میان کشورهای صاحب صنعت و تکنولوژی ارائه نماید.
بررسی های آماری نشان می دهد که تولید جهانی کاشی در سال 2006 در حدود 7700 میلیون متر مربع بوده است که در مقایسه با سال 2005 رشد نسبتآ خوبی داشته است (حدود %10 ). بر اساس آمار منتشره, روند رشد این صنعت در آسیا و بویژه در چین تمرکز یافته است. کشور چین در سال 2006، 70 درصد رشد در تولید و 59 درصد رشد در مصرف کاشی را بخود اختصاص داده است و در کلیه مراتب تولید, مصرف و صادرات رتبه اول را احراز نموده است. در همین مقطع سایر کشورهای بزرگ صادرکننده جهان که بترتیب پس از چین, کشورهای ایتالیا و اسپانیا و برزیل و ترکیه بوده اند نیز بر میزان صادرات خود افزوده اند.
ایران دارای رتبه 11 تولید جهانی و رتبه 15 در مصرف کاشی و سرامیک جهان در سال 2006 بوده است. لکن بر اساس همین آمار, ایران در بین صادرات کنندگان جایگاه خاصی نداشته است.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
دریافت: 1400/6/31 | پذیرش: 1387/8/10