جلد 6، شماره 3 - ( پاییز 1389 )                   جلد 6 شماره 3 صفحات 30-21 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

نقیبی ساناز، جمشیدی امین، کاظمی ارغوان، نعمتی علی. ساخت انگوب با ضریب انبساط حرارتی مناسب جهت هماهنگ نمودن لعاب با بدنه سفید پخت کاشی دیوار دو پخت. فصلنامه سرامیک ایران. 1389; 6 (3) :21-30

URL: http://jicers.ir/article-1-379-fa.html


، Sanaz_n77@yahoo.com
چکیده:   (3036 مشاهده)
در فرآیند تولید کاشی دیوار دو پخت با بدنه­های سفید، معمولا به دلیل تفاوت ضریب انبساط حرارتی لعابهای فریتی و بدنه، محصول نهایی با تاب محدب حاصل می­شود. کنترل این تاب از طریق کوره پخت بیسکویت باعث بروز مشکلاتی می­گردد.
در تحقیق حاضر، هدف، طراحی فرمولاسیون انگوبی بود که بتواند تاب مقعر ایجاد نموده و اثر تاب محدب حاصل از لعاب را تعدیل کند، همچنین آب نمایی مناسبی داشته باشد. بدین منظور سه نمونه مختلف بر پایه اپک کننده­های TiO2 و ZrO2 مورد بررسی قرار گرفت.
نتایج بدست آمده نشان داد که قدرت اپک کنندگی TiO2 در مقایسه با ZrO2 بیشتر بوده و ضریب انبساط حرارتی نمونه­های حاوی TiO2 بالاتر است. لایه بافر در نمونه­های حاوی ZrO2 کم عمق تر بوده و در نمونه های حاوی TiO2 با کاهش درصد اکسید تیتانیم، ضخامت این لایه افزایش یافته است. با توجه به اینکه ضرایب انبساط حرارتی بدنه، انگوب و لعاب به ترتیب 7-10×85، 7-10×88~ و C˚/7-10×70 بود، نمونه­های بدنه-انگوب مورد آزمایش همگی منجر به ایجاد تاب مقعر شد و در حالت بدنه-انگوب-لعاب و با استفاده از بیسکویت تخت، تاب محصول نهایی (کاشی) در محدوده استاندارد قرار گرفت.
متن کامل [PDF 865 kb]   (333 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي |
دریافت: 1400/6/31 | پذیرش: 1389/8/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.