مقالات منتخب برای انتشار در شماره‌های آتی                   برگشت به فهرست مقالات | برگشت به فهرست نسخه ها

XML Print


دانشگاه آزاد اسلامی ، S_Soudi@yahoo.com
چکیده:   (353 مشاهده)
در این پژوهش، ویژگی‌های محافظ پرتوهای یونیزان (گاما و نوترون) شیشه‌های با ترکیب تلوراید دی‌اکسید و بیسموت تری‌اکسید را با استفاده از ابزار شبیه‌سازی مونت‌کارلویی   Geant4 بررسی می‌شود.
در این بررسی، پارامترهای مربوط به تضعیف فوتون مانند: ضریب تضعیف جرمی، لایه نیم‌مقدار، لایه یک‌دهم‌کننده، مسیر آزاد میانگین
، سطح مقطع الکترونی و اتمی، چگالی الکترونی موثر، نسبت ضریب تضعیف جرمی به ضریب تضعیف کل، عدد اتمی معادل را در محدوده 0/015 تا 15 مگا الکترون‌ولت و سطح مقطع حذف نوترونهای سریع برای هر کدام از شیشه‌های منتخب محاسبه می‌شود.
نتایج شبیه‌سازی خود را با نتایج مستخرج از برنامهPhy-X
  مقایسه می‌شود که توافق خوبی با یکدیگر دارند. توافق بین نتایج حاصل از شبیه‌سازی‌ و داده‌های مستخرج از این برنامه، نشان می‌دهد که ابزار Geant4  یک روش خوب جهت بررسی ویژگی‌های حفاظ پرتوی گاما مواد منتخب می‌باشد. همچنین، نتایج به‌دست آمده برای ویژگی‌های حفاظی این شیشه‌ها در مقایسه با مواد حفاظ مرسوم مانند بتن، پارامترهای تضعیف مناسب‌تری را نشان می‌دهند.
شیشه‌
S5 به‌دلیل محاسبات صورت‌ گرفته و همچنین چگالی بالاتر، مطلوب‌ترین قابلیت حفاظی پرتو گاما و ایکس را در مقایسه با دیگر شیشه‌های بررسی‌شده داشته و می‌تواند در حوزه‌های پزشکی مورد استفاده قرار گیرد.
     
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: شيشه و شيشه - سراميك
دریافت: 1403/1/9 | پذیرش: 1403/5/27

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.